Souprava s amonitovými simbircity

Šití této soupravičky jsem si opravdu užívala – jednak jsem tvořila z luxusních kamenů, které si tak nějak samy řekly, jak by chtěly být obšité, a jednak jsem ji dělala pro jednu velmi milou zákaznici, která mi dala v tvorbě naprosto volnou ruku.

 

Byly to moje oblíbené kameny, které jsem si postupně nasyslila na burzách, když se ještě konaly, a šetřila na nějaký extra šperk (nebyly zrovna levné). Měl je jen jeden prodejce, tak pevně doufám, že si zase nějaké pořídím, pokud se ovšem budou konat letošní Minerály – naplánovány jsou na červenec.

A jak taková soupravička vzniká? S budoucí majitelkou se domluvíme na barevném ladění šperku, já předvyberu a nafotím vhodné kameny, které jí pošlu a ona se pro nějaké rozhodne.  A zbytek už je pak na mně.

Obšila jsem tedy tyto tři luxusní kabošony a k nim jsem potřebovala ještě něco dalšího na náušnice a prsten. Uvažovala jsem nad kuličkami tygřího oka, ale naprosto neodbytně se mi do podvědomí cpali amoniti. Vybalila jsem tedy zásobu amonitů a bylo to jasné! Měla jsem dva páry takových krásně medových – lepší už to ani být nemohlo. Takže jsem obšila ve stejném duchu i amonity. Amonití šnečci, které jsem měla vybrané na náušnice, byli po obšití moc velcí, tak skončili u náramku a vybrala jsem menší, kteří už odpovídali velikostí. Jakmile byly všechny hlavní součásti obšité, začala jsem s kompletací. Nejprve jsem měla hotový prstýnek:

Pak jsem dokončila náušnice:

Další v pořadí byla brož:

U náhrdelníku jsem se trochu zadrhla – do úvahy připadaly dvě varianty: první s ušitou spirálkou na které bude přidělaný celý motiv náhrdelníku, druhá byla, že tam tato spirála nebude a náhrdelník bude od kamene pokračovat amonity a pak spirálkou. U druhé varianty jsem měla trochu obavu, aby náhrdelník držel tvar a tak jsem se rozhodla pro spirálu:

Na fotce je krásně vidět vlnka z řezu amonití ulitou. To žluté je simbircit.

Nakonec přišel na řadu náramek, se kterým jsem se potrápila asi nejvíc. Kabošon je nesymetrický a vymyslet to tak, aby hezky držel na ruce, byl trošku oříšek.

Ještě jsem paní dodělala jako dáreček jedny náušnice z kuliček tygřího oka, aby k náhrdelníku měla i něco menšího.  Pak už jsem jen celou soupravu nafotila a poslala ke schválení.

Zabalila do krabičky a odeslala poštou, aby mohla dělat radost:

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *