Na šípkové téma

Už při šití náhrdelníku Mezi šípkovými růžemi mě napadlo, že bych mohla vytvořit ještě náušnice, prstýnek a brož.  Tak tady jsou:

Jak už jsem psala u náhrdelníku, asi nejhorší je přišít a natvarovat jednotlivé lístky tak, aby držely přesně jak potřebujete. A jednu zlomenou jehlu mě stálo přišívání brožového můstku, to byla taky chuťovka.

Oproti tomu prstýnek a náušnice se šily jedna báseň:

Od podzimu mám ještě nějaké zbylé šípky, které jsem sama vinula,  takže bylo jasné, že toto téma jen tak neopustím:

Protože jsou šípky skleněné a tím pádem docela těžké, brož je vhodná na sáčko, kabátek či kabelku, prostě na nějakou pevnější látku, aby hezky držela.

Už stříhám metr, kdy bude možné opět zapálit sklářský kahan, a pustit se do magie míchání skel a dělání vinutých perlí. Přivolávám jaro, a ono ne a ne zatím přijít…..

 

 

 

2 odpovědi na “Na šípkové téma”

  1. Kvítky jsou krásné a obzvlášť takhle v soupravě, ale šípky přebíjí všechno. Myslím, že se u mě napevno usídlily v top 1, a doufám, že s nimi bude co nejvíc šperků, takovými bych se dokázala kochat dlouho. Krásná brož!

    1. Děkuji moc, Eithné, za návštěvu! Také mám šípky mezi favority…už se chystám, že jich v dílničce pár uvinu, abych měla do zásoby na šperky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *