Mezi šípkovými růžemi

Tohle je přesně ten typ náhrdelníku, který si žije svým životem a nějaké plány, jak by měl vypadat, zůstaly jen v představách. Prapůvodní myšlenka byla, že obšiju tento magicky zelený chromchalcedon a všude okolo něj budou jen kvítky, které přejdou do spirálek se zapínáním, pak jsem přidala onu spirálu, která měla držet tvar náhrdelníku, a ušila dva šípkové květy, protože měly něžné barvy, které se hodily k té krásné zelené… Ale v ten okamžik se mi to úplně nezdálo jako dobrý nápad, tak přibyly i lístky šípkových růží a byl z toho šípkový keř…..

Na slab chromchalcedonu ze Zambie jsem narazila na předloňské burze minerálů v Tišnově a líbil se mi tak moc, že jsem za něj zaplatila i těch 450 korun, které za něj chtěli. Pravda, většinou se snažím udržet na hranici 300,- za kabošon, ale tentokrát jsem prostě neodolala. Ta jeho barva je prostě magická, zvlášť, když se prosvítí. A líbilo se mi i to, že je, na rozdíl od většiny mých kabošonů, částečně neopracovaný. Prostě luxusní kousek!

Když jsem se zasněně kochala svým téměř hotovým dílkem a jen tak jsem manželovi řekla, že přemýšlím, jak se bude náhrdelník jmenovat, manžel suše odvětil: „Karel“.  To jen na dokreslení situace, jak je doma pochopena moje tvůrčí  činnost….

I zadní strana musí být krásná – motiv je přichycený ke spirálce a je posuvný.

Je mi jasné, že vzhledem k ceně náhrdelníku u mne pobude trošku déle a nebude si hledat svoji majitelku snadno, ale i tak pevně věřím, že se nějaká milovnice zelené a luxusních neotřelých kousků najde.

Dost často se mě lidé ptají, jak dlouho mi trvá vyrobit takový náhrdelník – tak schválně, kolik byste tipli? Ve středu sem dám odpověď.

3 odpovědi na “Mezi šípkovými růžemi”

  1. Dvacet hodin?
    Tenhle náhrdelník je nádherný! Náhrdelník s neopracovaným kamenem vidím asi poprvé – a je to škoda, protože to působí krásně. Chtěla bych ho vidět vyfocení na člověku, myslím, že to bude mít ještě větší šmrnc než na bustě figuríny. Krása.

    1. Děkuji, Eithné, za komentář i za tip. Zatím nebudu prozrazovat počet hodin, to až ve středu navečer.
      Bohužel ne každý neopracovaný kámen se k obšívání hodí – tenhle měl krásně plochou zadní stranu, i to byl důvod, proč jsem ho vzala – je prostě neodolatelný.
      Pokud bude modelka, tak přidám i fotku naživo na krku.

    2. Tak moc lidí se do tipovačky nezapojilo…..celkem jsem strávila šitím 25 hodin (bez pěti minut). Poměrně hodně času totiž zabere přišití a naaranžování těch lístků a květů. Pro zajímavost, jen samotný kvítek se šije 40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *