Nové šípky a první sníh

Tento náhrdelník jsem slibovala asi rok. Jsem hrozná, protože na šití některých věcí musím prostě uzrát, nedokážu šít na povel. Ale o to hezčí náhrdelník je, nebo si to aspoň myslím:

Má vymazlené odstínování barev u listů, i šípky jsou podařené (jsou z letošní várky). Prostě s výsledkem jsem moc spokojená.

Další náhrdelník je s labradoritem. Trošku pokulhávalo focení, protože bylo pod mrakem, ale v tuto roční dobu nic neobvyklého.

Já ty labradority prostě můžu – když se natočí jedním směrem, je to obyčejný, mrtvý kámen, který při jiném úhlu najednou ožije.

Skleněné kabošonky s vločkama jsem kupovala někdy v březnu, a teď na ně přišel ten správný čas. Mimochodem, dneska poprvé sněží, a hned docela vydatně. Začínám si připadat stará, protože ještě pamatuji zimy, kdy i kousek za Brnem napadl sníh koncem listopadu a roztál až někdy v březnu, a to jsme celou tu dobu chodili sáňkovat pod les. Když si vzpomenu na ty divoké koulovačky na zastávce, než nám přijel školní autobus, kdy lidi museli stát kus opodál, aby je nějaká zbloudilá střela nazasáhla… do školy jsme jezdili úplně mokří. Jednu zimu bylo dokonce tolik sněhu, že v naší ulici stáli sněhuláci přes dva metry vysocí. Dneska napadne trochu sněhu a zítra už z něho zbyde jen rozbředlá břečka. Děcka chodí bobovat, jakmile napadne slabá vrstva, protože odpoledne už je sníh pryč. Občas mi to připadá jako z jiného světa. Mám hrozně moc ráda takovou tu ladovskou zimu, ideálně na horách, ale zimu v Brně  nesnáším. A úplně nejvíc mě deptá to šero a tma, ale to už jsem psala v některém z předchozích článků.

Stále zůstává malinkatá naděje, že i přes všechna ta opatření a nouzový stav, který vláda včera vyhlásila, Minerály na Výstavišti budou. Hrozně moc se na ně těším a bylo by mi líto, kdyby tuto úžasnou akci nakonec zrušili. Našila jsem plno drobných kytičkových náušnic a třeba takový prstýnek se Swarovski rivolkou:

Budu  moc ráda, když se za týden s někým z Vás uvidím – Minerály budou opět v pavilonu B a bude tam určitě na co koukat a z čeho vybírat dárky pro Vaše blízké….

 

 

4 odpovědi na “Nové šípky a první sníh”

  1. Ty první dva náhrdelníky jsou nádherné, nemůžu se rozhodnout, který víc. Držím palce, aby Minerály vyšly!

    1. Eithné, díky! Minerály nevyšly, neb ležím doma s covidem, ale prý byla tak mizerná účast, že mi to přestalo být i líto. Jarní Minerály taky budu muset odpískat, protože na pondělí po Minerálech mám naplánované úřednické zkoušky, a protože budu vstávat někdy ve čtyři ráno, abych se včas dostala do Benešova, tak se obávám, že bych to nedala….takže mě teď čekají samé neveselé věci. Ale pak už bude líp!

        1. Oproti chřipce, kterou jsem měla tak 5 let zpátky, je to procházka růžovou zahradou….takže sice ležím, ale jinak zvládám velmi dobře. Díky, Eithné!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *